Uitslag Speedo 1 april 2007 in Uden

Zondag 1 april werd in Uden de 4e en laaste Speedo-wedstrijd van het seizoen gehouden. Voor Danny van Grinsven, Tim van Lier, Camiel Maseland, Demi van Os en Daphne Voets was het zelfs hun allerlaatste Speedo-wedstrijd, omdat ze volgend seizoen te oud zijn.

De allerjongste zwemmers (1999 en 2000) zwommen de 25 vrij en een aantal van hen ook nog de 25 vlinder. Kai vd Zanden zwom naar het goud op de vrije slag en brons op de vlinderslag. Anouk van Os had tot 2 keer toe ruzie met haar brilletje en belandde beide keren net naast het podium. Pim de Crom, Anouk Eickmans en Ticho Hellings verbeterden op de 25 vrij hun pr's met 3, 4 en 3 seconden.

De iets oudere zwemmers (1997 en 1998) hadden de 25 vlinder en 50 vrij op het programma staan. Bo Sluijpers behaalde brons (vlinder) en zilver (vrij) door beide pr's met 1,5 seconde aan te scherpen. Op de 50 vrij haalde Noud van Boven brons en viel verder Isa vd Ven op door haar persoonlijke record 6,5 seconde sneller te stellen.

De jaargang 1996 werd uitgesplitst in instroom en voorronde. De instroom-nummers waren 25 vlinder en 50 vrij. Luuk van Helvoirt greep op de vlinderslag nog net naast een medaille, maar op de vrije slag was het wel raak met een bronzen medaille.
Bij de jongens in de voorronde-nummers kwam Luke van Hamond aan de start. De voorgaande 2 Speedo-wedstrijden moest hij het steeds afleggen tegen zwemmers van PSV, maar in Uden had hij geen 'last' van hen. Op zowel de 50 vlinder als de 100 school zwom hij overtuigend naar het goud. De meisjes hadden dezelfde afstanden op het programma staan. Bente van Bergen pakte op de vlinder het goud en op de school het zilver. Als afsluiter hadden de meiden ook nog de 400 vrij op het programma. Behalve Bente kwamen ook Aniek Pennings, Lara vd Ven en Zoë Hellings aan de start. Allevier zwommen ze deze afstand op 9 maart bij een LAC-wedstrijd als voorbereiding op de Speedo-wedstrijd in Uden. Bente en Aniek zwommen de 16 banen ook vorige week tijdens de Brabantse Lange Afstands Kampioenschappen, waar Bente zilver won. Deze twee meiden lieten zien vorige week al gepiekt te hebben en bleven net boven hun scherpe pr's. Desondanks zwom Bente naar haar tweede gouden medaille van de middag. Aniek werd 4e. Lara en Zoë zwommen weliswaar niet in dezelfde serie, maar klokten wel bijna dezelfde eindtijd. Lara pakte haar winst op Zoë vooral in het tweede deel van de race. Lara werd 6e met een verbetering van 15 seconden en Zoë zwom 9 seconden van haar oude toptijd.

Bij de 95-ers kwamen 3 jongens van Neptunus '58 aan de start. Op de 50 vlinder haalde Camiel Maseland zilver en Danny van Grinsven brons. Danny deed dat door zijn pr met maar liefst 12 seconden aan te scherpen. Op de vrije slag zwom hij voor het eerst onder de 40 seconden en werd daarvoor beloond met een zilveren medaille.

Het wachten is nu op de Kring Speedo Top 25, waaruit zal blijken welke Neptunus-zwemmers zich gekwalificeerd hebben voor de Kring Speedo Finales op 9 en 10 juni.